A jövő járőrautója: INKA

Intelligens Bevetési és Készenléti gépjárművek hazai fejlesztése és gyártása

Kutatás fejlesztési projektünk célja és eredménye egy olyan új hardver - és szoftverkomponenseket tartalmazó rendszer megalkotása, mely hatékonyan és biztonságosan segíti a rendészeti célú gépjárművek speciális, szolgálati feladatok ellátására rendszeresített elektronikai eszközeinek kezelését.

Rugalmas

felhasználói igényeknek megfelelően rugalmasan paraméterezhető, ergonomikus, modulárisan felépített kezelői felület

Egységes

különböző típusú  és gyártmányú eszközök azonos felhasználói felületen történő kezelése

Definiálható

működési módok felhasználói definiálása, melyet egy gombnyomásra valósít meg a rendszer

Szabványos

szabványos ki- és bementi kommunikációs felületek rendszer szintű kezelése

Nyílt

kapcsolódási felület biztosítása meglévő diszpécseri rendszerek felé

Európa biztonsági helyzete, a nemzetközi szinten jelentkező bűncselekmények egyre bonyolultabb és összetettebb felderítési, információgyűjtési feladatokat támasztanak a bűnüldöző és készenléti szervek számára. Az összehangolt műveletek azonnali, biztonságos információáramlást igényelnek. A hazai és a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy a bevetési és készenléti járművekben folyamatosan bővült a feladatok ellátásához szükséges eszközök listája. 

Kevés figyelem összpontosul a kezelő személyzetre. A speciális gépjárművek vezetői a veszélyesebb vezetési körülmények, mint a megkülönböztető jelzések használatával történő vonulás, által fokozott terhelésnek vannak kitéve, melyet hatványoz a speciális eszközök kezelésének figyelemmegosztó hatása. Kutatási eredmények bizonyítják, hogy a speciális gépjárművek vezetői által okozott balesetek számában egyre nagyobb teret foglal vezetés közbeni eszközkezelés. 

©Fercom Systems 2020