Szélessávú adatátvitel
A vezeték nélküli technológia lehetővé teszi információk elérését a világ szinte bármely pontjáról. A vezeték nélküli hálózatok csökkentik az informatikai infrastruktúra kiépítésének költségeit, és biztosítják a hagyományos hálózatok funkcióit és előnyeit. Megjelenésük óta az összeköttetések már nem igényelnek helyhez kötöttséget, így könnyen igazodhatnak a felhasználók gyakran változó igényeihez. A wireless hálózatok által nyújtott szabadság és egyszerű összekapcsolhatóság lehetővé tette a korábbi technológiák előnyeinek kihasználását a mobil felhasználók számára és így a kábelek kötöttségeinek elhagyása új távlatokat nyitott az üzleti alkalmazások számára is. A hagyományos hálózatokhoz hasonlóan a vezeték nélküli LAN – okban is szükség van a jelek továbbítását lehetővé tevő fizikai médiumra, de a megszokott réz-, üveg- vagy műanyag szálakból álló kábelek helyett itt infravörös fényt vagy rádiófrekvenciás hullámokat alkalmaznak. A rádiófrekvenciás hullámok használata azonban jobban elterjedt, mivel nagyobb sávszélességet és lefedettséget biztosítanak.

A vezeték nélküli technológia megjelenése a biztonságtechnika piacán, ezen belül is a térfigyelő rendszerek kiépítésénél, jól megfigyelhető. Az IP kamerák, illetve a videódigitalizálók folyamatos fejlődése egyre növekvő teret biztosít a wireless eszközök videós rendszerekbe történő integrálásának. Ennek a fokozatos térhódításnak egyik másik oka, hogy az elmúlt időszakban nagy fejlődésen eset át a vezeték nélküli technológia. A régebben megbízhatatlannak, lassúnak és könnyen szabotálhatónak titulált technológia ma már egyre biztonságosabb, stabilabb és az adatátviteli sebesség terén is jelentős eredményeket értek el.

Továbbá ideális választás egyes felhasználók számára, akiknek vállalkozása több telephelyen működik. A különböző épületek között szélessávú informatikai hálózatot építhetünk ki költségtakarékos módon. A belső információcsere, levelezés és kapcsolattartás egy biztonságos (magas szinten titkosítható), megbízható és akár 300 Mbps-es vezeték nélküli hálózaton keresztül történhet. Nincsenek kábelek, amelyek meghibásodhatnak, elöregedhetnek, illetve nincsen drága kivitelezési költség se.