Hírek

 

2013. április 15-18., Moszkva

MIPS- Moscow International Exhibiton of Protection and Fire Safety

Örömmel számolunk be róla, hogy a Fercom Kft. történetében először oroszországi szakmai kiállításon vett részt. A különleges védelmi, informatikai és biztonságtechnikai témákat felvonultató, rangos szakkiállításon a saját fejlesztésű és kivitelezésű lakossági tájékoztató-, és riasztórendszerünket prezentáltuk.


Az eseményen közel húszezer látogató, több mint 450 kiállító és 27 ország képviseltette magát. A négy nap alatt orosz állami és rendvédelmi szervek rangos képviselői, valamint egyéb biztonságtechnikai és műszaki szakemberek tekintették meg az egyedülálló rendszerünket, amelyet orosz partnerünk jóvoltából Moszkvában a jövőben is megtekinthetnek az érdeklődők.


Napjainkban létfontosságúvá vált veszélyhelyzetben a lakosság gyors és pontos tájékoztatása, riasztása. A katasztrófa helyzetekben az emberi sérülések és anyagi károk minden esetben jelentősek, amelyek csökkentésére és megelőzésére fejlesztette ki cégünk a Lakossági Tájékoztató és Riasztó Rendszert (LTRR), amely alkalmas a nagy területen, akár elszórtan élő lakosság gyors riasztására és koordinálására.


Magyarországi Motorola Disztribútorként sikerült a megoldást a Motorola termék portfóliójába felvetetnünk, ami egyben a magas szintű Motorola megbízhatósággal kapcsolatos megfelelőséget is jól példázza.

Szívből reméljük, hogy ennek a teljes mértékben saját, tehát magyar fejlesztésű rendszernek további sikereket könyvelhetünk majd el, és hamarosan hazai exportcikké válhat.

 

 

2013. Február 6.

A kecskeméti Mercedes gyár is a Fercom Kft. által szállított és telepített Motorola megoldásokat használja

Cégünk 2011. évben nyerte el a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. által kiírt pályázatot. A megrendelő legnagyobb megelégedéssel használja az őrjárat- elenőrző rendszerrel kiegészített MOTOTRBO digitális rádiórendszert, valamit a TRBOnet diszpécser-központ megoldását.

A sikeres projektről a Motorola saját hírlevelében is beszámolt.

A cikk letölthető:

 

2013. Február 6.

Bemutatjuk a legújabb Motorola TETRA sorozatot…
…amely helyt áll a legnehezebb körülmények között is.
A TETRA készülékek új generációja, az MTP 3000 sorozat 15 év fejlesztéseinek eredményét ötvözi. Kiemelkedő biztonság és hatékonyság a garancia a minden eddiginél tökéletesebb kommunikációra:

 • kiváló hang és megnövelt hatótávolság
 • strapabíróbb csatlakozók és robosztusabb kialakítás
 • intuitív hardver és szoftver funkciók

Bővebb információért keresse kollégáinkat!

 

 

2012. Október 03.

A Fercom Kft. elkötelezett híve a technikai fejlődés és az innovatív megoldások követésének, alkalmazásának. Feladatunknak érezzük, hogy ezeket az újszerű, és minden eddiginél fejlettebb technológiákat Önnek, mint aktívan tevékenykedő szakembernek is bemutathassuk.

Örömmel számolunk be a „ A digitális rádiókommunikáció újdonságai (TETRA és DMR technológiák) a felhasználó szemszögéből” elnevezésű partneri rendezvényünkről, melyet 2012. szeptember 18-án rendeztünk a Ramada Plaza Budapest***** Hotelben.

Rendezvényünkön jelen voltak a magyar telekommunikációs, ipari, gyártói, és közlekedési szektorok legmeghatározóbb vállalatainak képviselői, valamint az országos és budapesti rendvédelmi szervek szakmailag érintett vezetői is.

Az elődadások témái:

• Modern, digitális, nagy területen alkalmazható rádiórendszerek- a legújabb TETRA és DMR megoldások
• Új TETRA és MotoTrbo terminálok bemutatása
• Speciális alkalmazások- diszpécseri és őrjárat- ellenőrző rendszerek

Célunk, hogy a jövőben is hasonló módon tájékoztathassuk partnereinket és a végfelhasználókat a Motorola és a Fercom Kft. legújabb fejlesztéseiről és megoldásairól, következő tematikus rendezvényünket 2012. november hónapra tervezzük.

 

 

 

 

2011. Augusztus 11.

Már 1.000.000 –nál tart a MOTOTRBO készülékek értékesítése!!!


Motorola Solutions bejelentette, hogy a MOTOTRBO rádió adó-vevők értékesítése elérte az 1.000.000 –darabot.


MOTOROLA új generációs MOTOTRBO digitális adó-vevő rendszerét kifejezetten arra a célra fejlesztette, hogy ötvözze a professzionális felhasználói igényt a legkorszerűbb műszaki megoldással. Az ETSI TS 102361 DMR európai szabvány és technológia, új és egyedülálló előnyt jelent a hatékonyság és a biztonság növelésében. Újdonságot jelent a megnövelt akkumulátor-élettartam, az integrált adat-alkalmazások és kiváló hangminőség.


Az IP Site Connect technológia biztosítja a MOTOTRBO digitális adó-vevő rádiórendszer elérhetőségének a kiterjesztésével a szétszórt földrajzi helyek között, fizikai akadályokkal teli nagy területen vagy magas épületben a kommunikációt. Ez a szoftver lehetővé teszi több különálló site összekapcsolását IP technológia segítségével, ezáltal földrajzi kötöttségek nélkül megvalósítható a hang és adatkommunikáció.

A MOTOROLA tájékoztatását az alábbi linken olvashatják: http://radioresourcemag.com/newsArticle.cfm?news_id=7243

 

2011. Július 21.

A FERCOM Kft. lakossági riasztó és tájékoztató rendszere ezen a nyáron Szolnokon is bemutatkozik. A telepített rendszernek óriási szerep jut a tömegrendezvényeken. Ezek a rendezvények esetenként több tízezer embert vonzanak. Baj esetén a riasztás, a tájékoztatás gyorsasága akár életmentő is lehet.


A rendszer sajátossága hogy nem csak a hagyományos szirénajeleket tudja sugározni, hanem élő beszédhang továbbítására is alkalmas.


Szolnokon az EFOTT, az augusztus 20-ai városi ünnepségek, illetve a Gulyásfesztivál résztvevői már a telepített lakossági riasztó és tájékoztató rendszerünk felügyelete alatt élvezhetik a gondtalan szórakozást.

 

 

 

2011. Június 7.

f

 

 

 

A világ legnagyobb, TETRA szakembereket összefogó találkozójának 2011-ben május 24-27. között Budapest adott otthont.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kiemelkedő eseményen a Fercom Kft is képviseltette magát, mint a MOTOROLA magyarországi disztribúciós partnere a MOTOROLA standján, valamint a TETRA Forum Egyesület tagjaként a TFH standján.

 

A négynapos nemzetközi kiállítás és konferencia komoly hangsúlyt fektetett a professzionális mobil-távközléshez kapcsolódó stratégiák és technológiai megoldások bemutatására; idén elsősorban a készenléti kríziskommunikációra fókuszált. Egyedülálló lehetőség nyílt a gyártók, hálózat-üzemeltetők, alkalmazásfejlesztők, rendszerintegrátorok és a felhasználók találkozására a világ minden tájáról. Előadások, mesterkurzusok és kiállítói pavilonok segítségével remek alkalom nyílt a TETRA technológián alapuló rendszerek kialakításában, fejlesztésében és használatában történt fejlesztések megismerésére.

A MOTOROLA legújabb termék, ill. alkalmazásfejlesztésére szeretnénk felhívni a figyelmet az alkalmazás legfontosabb és legjellemzőbb tulajdonságainak bemutatásával.

 

w

w

Integrated Terminal Management (iTM)

Hálózati alapú, a napi programozási munkákat automatizáló, a rádió készülékek felhasználását optimalizáló megoldás csomag. A kialakított rendszerben a programozói munkaállomásokról a rádió készüléket érintő bármilyen változást el tudunk rendelni, majd ez a változás valamikor később, a rádió használati idején kívül, a rádió töltődése közben, automatikusan megvalósul. Mindehhez a rádió készüléknek nem kell eljutnia egy programozóhoz, csak be kell helyezni a készüléket egy, a rendszerhez kapcsolódó speciális töltőfészekbe, ami a rádió akkumulátorának töltése közben az előre elrendelt változásokat letölti a rádióba.

Az ilyen rádiós feladatok lehetnek:

 • software frissítés
 • codeplug változtatások
 • rádiós funkciók bekapcsolása (pl. WAP, GPS vevő, MSPD stb.)

 

 

d

A már ismert Motorola MTP850 rádió ismert tulajdonságai mellett az új MTP850S rádió oldalán található egy új tartozék csatlakozó,  amely egy erősebb, megbízhatóbb mechanikai csatlakozási felületet biztosít a külső tartozékok számára. A rádió beépített dőléskapcsolóval rendelkezik, amely automatikus vészhívást tud indítani a programozásától függően. A készülék kiterjesztett teljesítménnyel rendelkezik, a rádió a Class 3L (1.8W) teljesítményen üzemelhető.

 

f

A Motorola új generációs mobil rádiója, hamarosan kiváltja a jelenlegi MTM800E mobil rádió családot. A készülék 10W adásteljesítménnyel rendelkezik, megnövelt vételi érzékenysége mintegy 2 dBm-mel érzékenyebb más gyártók mobil rádióinál. Az MTM5400 a DMO gateway és DMO repeater funkciókat is biztosítja a felhasználók számára. A készüléket jövő biztosra tervezte a Motorola, tehát számos olyan képességre van fölkészítve hardware tekintetében, amely későbbi software frissítéssel elérhetővé válik hamarosan.

Ilyen funkciók:

 • WiFi és Bluetooth kapcsolat (programozásra is)
 • Internet kapcsolódási lehetőség
 • TEDS adatátvitel
 • Két kontrolfej csatlakoztatása

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2011. Május 3.

Részletek ...

2010. December 16.

no
Megjelent és már hazai piacon is kapható a MOTOROLA TETRA termékcsaládjának egyik legújabb terméke az MTM5400 mobil rádió!


A Motorola bővítette világelső TETRA portfólióját, melyet a nagyobb biztonságra, hatékonyságra való törekvés jellemez. Az MTM5400 bemutatja az új fejlesztési platform olyan jellemzőit, mint a TETRA Enhanced Data Service (TEDS) ami az egyszerű szoftver upgrade-t, az adatszolgáltatás minőségi fokozását és a helyi hálózati képességek jobb kihasználását teszi lehetővé. Az MTM5400 rádió megnagyobbított hálózati lefedettséget, nagyobb hangteljesítményt, biztonságot és nagy sebességű adatkapcsolatot biztosít. Az új fejlesztésnek köszönhetően lehetővé teszi a gyors információhoz jutást, kommunikációt, valamint az adatok megosztását.


A 10W –os átviteli teljesítmény biztosítja a mindenkori biztonságos és rugalmas kommunikációt függetlenül a területi lefedettségtől.


Biztosítja a „háttér” programozhatóságot az „Over the air” terminál-irányítási képességgel. Ezzel a funkcióval elérhető, hogy a terminál felfüggeszti a kommunikációt miközben programozzák. Nem kell a teljes rádióflottát visszavinni az átprogramozáshoz egy adott helyszínre, a programozás az „éteren” keresztül megtörténik. Ezáltal csökken az állásidő, valamint működési, fenntartási költségek, nő a terminál-irányítási hatékonyság. Ez a költséghatékonyság figyelemre méltó előnyhöz juttatja a rádió használóit, akik nagy rádióbázissal rendelkeznek!


Az  MTM5400 legfontosabb jellemzői a következők:

 • Azonnali reakciót biztosít az állambiztonsági, rendvédelmi, belügyi szervek (mentők, katasztrófavédelem) részére kritikus helyzetekben.
 • Gyorsabb adathozzáférés, nagysebességű adatkapcsolat
 • 10W teljesítmény, és piacvezető vevő érzékenység, a nagyobb lefedettség vonatkozásában
 • Direkt műveletek (DMO)
 • Biztonságos vezeték nélküli, előre programozott kommunikáció váratlan eseményeknél, vészhelyzetekben
 • Csökkentett működési, fenntartási, képzési, karbantartási költségeket
 • Hatékony vállalti mobilitást biztosít

 

 

 

 

2010. július 23.

A Fercom Kft, mint Motorola magyarországi disztribútor nyerte el azt a 2009-es BKV tendert amelyben 100 db GM340-es professzionális analóg mobil rádió leszállítását kapta meg a fővárosi Combino villamosok fejlesztésére. Az új kommunikációs rendszer implementálását követően, az év elején a Budapest Közlekedési Vállalat jobb koordinációt kapott

 

 

A BKV körülbelül 1,4 milliárd utast szolgál ki a buszain, villamosan, metró és külvárosi hálózatán, és a Fercom Kft ügyfele 1994 óta. A korábbi analóg rádiók amelyeket korábban használtak, a továbbiakban nem támogatottak, és nem felelnek meg az új 25 KHz-es két utas rádió rendszerek szabványaival.

A 6 csatornás GM340 rádiókra azért esett a választás, mert meggyőző, és megbízható teljesítményt nyújtanak magas feszültségű környezetben, és többféle hívás formát támogatnak, mind privát és csoport hívás formájában is. A rádiók a diszpécser központ és a buszok, villamosok, metró és fogaskerekűek közötti kommunikáció biztosítására kerültek használatra.

„Nagyon sok tapasztalatunk volt a kommunikáció biztosítására tömegközlekedési szervezetek részére, beleértve az analóg és digitális 2 utas rádiós megoldásokat földalatti, és HÉV hálózatokon is” fűzte hozzá Imre László a Fercom Kft. kereskedelmi vezetője.

„A folyamatban levő BKV projecteken túl leszállítottunk és installáltunk egy teljes MOTOTRBO digitális rádióhálózatot a Debreceni Közlekedési Vállalatnak is (DKV), ami a második legnagyobb város Magyarországon, és rendszeresen szállítunk a Budapest Airport részére, ahol szintén ilyen digitális A Fercom Kft sikerét a cég megbízható partnereinek, képzett személyzetének és kiváló szervizszolgáltatásainak (amelyekkel nem hagyják magukra az értékesítés után az ügyfelet) tulajdonítja.

 

 

2010. június 7. A Fercom Kft. fontosnak érzi hogy segítsen, ezért pénzzel, rádióval és önkéntes segítőkkel veszi
ki részét a bajba jutottak megsegítéséből.


2010. május 31.
Megújult a Fercom Kft. weboldala. A korábbi hivatalos weboldal!